24/6/08

Lectures per a l'estiu per a tercer

Aquestes són les lectures que us recomanem per llegir durant aquest estiu



ABOUET M / OUBRERIE C. Aya de Yopougon NormaAya viu a Costa d'Ivori. Juntament amb tres amigues comparteix secrets i festes, alhora que es prepara per a ser doctora. Un còmic que desborda color i calidesa.

CARBÓ, J. L’última casa. Columna
Amb aquesta novel•la l’autor tanca la sèrie que va encetar l’any 1966 amb La casa sota la sorra, un clàssic sens dubte de la literatura infantil catalana. Una ocasió, doncs, per rellegir totes les aventures d’Henry Balua i Pere Vidal.

CELA, J. / ARANDA, J. El temps que ens toca viure Cruïlla
Reraguarda a Barcelona durant la Guerra Civil. Per a en Pep i la seva colla la guerra és un joc. En Pep té el pare al front i viu amb la mare i l’àvia. L’àvia serà el pal de paller de la casa i, davant l’absurditat de la guerra, viurà amb dignitat perquè en Pep no perdi la confiança en la vida i el futur.

KUIPERS, A. La vida a la porta de la nevera, Ara Llibres
El llibre explica la relació entre una mare i la seva filla a través de les notes que es van deixant l'una a l'altra a la nevera. Es llegeix en menys d'una hora i aconsegueix atrapar els lectors

BENNETT, A. Una lectora poc corrent. Anagrama/Empúries
Una història que planteja com pot canviar la vida d’algú que, de cop, descobreix el poder de la lectura. La part còmica arriba quan aquest algú és la reina d’Anglaterra.


HERNÁNDEZ, L. Certificat C99. La Galera
Interessant exercici que planteja un futur on les persones podran conèixer l’any de la seva mort. Narració a dos nivells que intercala els fragments de ficció amb la transcripció de la Llei Única del Certificat que regula, justament, la vida de les persones.


COLL I MARTÍ, Josep. L’habitació de ma germana. Empúries Intriga. que gira al voltant de la mort d’una parella de joves a causa de la mala combustió d’una estufa de butà. Novel•la en clau d’humor, que cal llegir sense encaparrar-se gaire en els tòpics sobre els orientals.


ESTRIPAR LA TERANYINA; ROCA, MARIA DEL CARMEN; editorial Baula
206 pàgines; ISBN: 9788447914319; Col·lecció: LA LLUM DEL FAR

L'ÚLTIM PATRIARCA; Najat El Hachmi; EDITORIAL PLANETA, S.A.;Col·lecció: Ramon Llull. Narrativa, 113
L'últim patriarca és la història d'una rebel·lió personal contra un ordre establert des de fa milers d'anys. També és una mirada lúcida sobre les víctimes i els botxins que en són partíceps.Mimoun i la seva filla neixen per complir el paper que el patriarcat els ha assignat, però uns canvis en les circumstàncies que els envolten seran decisius per propiciar el capgirament de l'ordre de les coses.




Com a primera tasca per la setembre, en podeu enviar un resum als correus electrònics que hem fet servir durant el curs.



Si algú té més ganes de treballar, us recomanem un d'aquests quaderns:


Titol: Quadern d'ortografia 3
Autor/es: Clota Garcia, Dolors; Guillamon Villalba, Carme.
Codi Comercial: 1463038
ISBN: 978-84-489-1712-8



Titol: Quadern d'ortografia 4
Autor/es: Clota Garcia, Dolors; Guillamon Villalba, Carme.
Codi Comercial: 1463039
ISBN: 978-84-489-1713-5


Títol: Quadern reforç llengua catalana i literatura 3r

Recull d´activitats per aprofundir alguns aspectes que poden presentar dificultats de l´àrea de Llengua: tipologia textual, gramàtica, ortografia i literatura.

Quadern reforç llengua catalana i literatura 3r: 84-412-0765-8

Autors: Francesc Guerrero